Wandelroute Kardinge en Kardingerbos

 

 

Kom genieten van dit bijzondere recreatie- en natuurgebied bij de stad. De auto is te parkeren op het transferium van Kardinge waar je de heuvel op kan lopen en je hebt een mooi uitzicht over een deel van het gebied rond Kardinge. Zoals de kardingerplas en de klimwand. Er is ook een lange wandelroute uitgezet. De wandelroute begint en eindigt bij de parkeerplaats van Transferium Kardinge en is aangegeven met gele paaltjes. 

Deze lange wandelroute  loopt door Kardinge en leid je langs graslanden, door bossen en langs moerassen. Het natuurgebied zit ieder jaargetijde vol leven en is rijk aan allerlei vogels.

Grasland en bos

De vochtige graslanden vol bloemen trekken allerlei weidevogels aan, soms broeden ze zelfs vlak langs het pad. De vele insecten die op de bloemen leven, trekken veel insectenetende vogels. In de plassen zie je allerlei soorten eenden zwemmen. Je ziet hier naast de wilde eend ook smienten, kuifeenden en slobeenden. In de bossen hoor je vaak veel vogels. Heel soms zie je tegen de avond een kerkuil over het land scheren op zoek naar een prooi.

Noorddijk

Aan de noordkant van Kardinge ligt het lintdorp Noorddijk. Oude boerderijen met iepen en wilgen op het erf liggen in een lint langs de weg. De Noordermolen regelde tot 1980 de waterstand in het gebied. Nu zorgen vrijwilligers ervoor dat de molen nog regelmatig draait.

 

Er zijn meerdere mogelijkheden rond het Kardingebos.

Het is ook mogelijk om de auto op de parkeerplaats te zetten aan de Noorddijkerweg. Vlakbij het kerkje van Noorddijk. Daarvandaan zijn er meerdere mogelijkheden om te wandelen.  Wat wij hebben gelopen is  via het kinderrechtenbos en dan via een graspad achter de molen langs naar het fietspad. Achter de molen mogen geen honden komen. Je kunt ze wel meenemen over het fietspad aan de andere kant van het water.

 Er ook een wandelroute door het bevrijdingsbos.  Er zijn vanaf de parkeerplaats meerdere mogelijkheden. Een mooi gebied om lekker te wandelen. Ook met de hond!!